Al voor de zevende keer op rij organiseert het IGO-Doelencongres een dagprogramma rond seksuologie. Vrijwel elke gynaecologische klacht of behandeling is verbonden met het seksueel welzijn van patiënten.
Blijvend inzetten op een permanente uitwisseling tussen disciplines is voor de seksuele gezondheid van onze patiënten dan ook geen overbodige luxe. We kijken erg uit naar de eerste gezamenlijke sessie
met de benigne gynaecologie, waar zowel de bekkenbodem, trauma, als het praten over seks in de spreekkamer aan bod komen. Onderzoek wijst namelijk keer op keer uit dat patiënten hierin een proactieve houding verwachten van hulpverleners. De aanwezigen kunnen in dit dagprogramma bovendien hun kennis bijspijkeren omtrent de impact van de huidige gezondheidscrisis op seksueel geweld, maar ook contraceptie en seksualiteit, vulvodynie en de effectiviteit van seksuologische hulpverlening komen aan bod. Het programma wordt afgesloten met een paneldiscussie over de preventie van seksueel geweld onder leiding van journaliste Maartje Laterveld.

Klik hier voor de inhoud van het dagprogramma.